How to Blow up a Pipeline

Drama / Thriller1 t. 43 min.12 år
Bilde fra 'How to Blow up a Pipeline'Plakat for 'How to Blow up a Pipeline'

Forestillinger

Henter forestillinger

Klimakrisen har nådd «point of no return». Årevis med demonstrasjoner og protester har vært nytteløse og en gruppe unge miljøaktivister bestemmer seg for å gjøre alt i deres makt for å være sikre på at deres stemmer blir hørt. De begir seg ut på en farefull ferd i Texas-ørkenen med ett mål for øye: å sprenge en oljerørledning.

De unge aktivistene har alle lidd som følge av klimaendringene og industrien som forårsaker de. Blant annet har gruppens leder, Xochitl, blitt foreldreløs etter at moren hennes døde i en hetebølge. Årevis med demonstrasjoner og protester har ikke ført noe sted, og gruppen er fast bestemt på at en dramatisk aksjon er nødvendig. For hva er det egentlig som må til for å bli hørt og tatt på alvor av de som sitter med den etablerte makten i et samfunn?

How to Blow Up a Pipeline baserer seg på manifestet ved samme navn som den svenske klimaaktivisten Andreas Malm utga i 2021. Her argumenterer han for sabotasje som et middel i kampen mot global oppvarming. Med dette som utgangspunkt har regissør Daniel Goldhaber konstruert en neglebitende spenningsfilm – en heist-film smidd over samme lest som Ocean’s Eleven, riktignok med langt alvorligere ting på hjertet – som følger aktivistenes risikable vei mot sitt eksplosive mål.

Premiere:
02.06.2023
Originaltittel:
How to Blow up a Pipeline
Regi:
Daniel Goldhaber
Språk:
Engelsk
Produksjonsår:
2022
Skuespillere:
Kristine Froseth, Ariela Barer, Lukas Gage, Forrest Goodluck, Jayme Lawson, Jake Weary, Sasha Lane, Marcus Scribner
Sjanger:
Drama / Thriller
Spilletid:
1 t. 43 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Filmen har en gjennomgående mørk og intens stemning i tillegg til alvorlig tematikk, og den får derfor 12-års aldersgrense