Musikkvideopremiere: Nord av Sigrun Loe Sparboe

Sigrun Loe Sparboe landskap

Bli med på eksklusiv premiere av musikkvideoen til nyinnspillingen av sangen Nord av Sigrun Loe Sparboe 25. januar kl 14:00!

Kjøp billett her.

Det er noe magisk med januar når lyset vender tilbake til oss etter en mørk november og desember. Sigrun Loe Sparboe har skrevet en sang om tilhørighet og felleskap. Om lysets tilbakekomst, om det lille landet vårt, om hjem og om røtter.

"Uansett hvor du bor i Norge, er du nord. Vi er små og med dét ligger en identitet og et felleskap. Jeg tror sanger om dette knytter oss sammen." - Sigrun Loe Sparboe

Musikkvideoen som slippes 25. januar, og har premiere på Harstad Kino. Loe Sparboe har laget den sammen med fotograf Camilla Norvoll som holder til i Harstad. Begge er tilstede og presenterer videoen. Den er filmet i Harstad og innbyggere i Harstad i alle aldre er med. Noen er musikalske gjester: Sånn som Ida og Elsa som er 8-10 år og spiller på kulturskolen. Leif Hugo spiller trekkspill. Med er også Sørvik blandakor og et eldre ektepar ved sitt frokostbord oppe ved Landsås.

Filmen starter med at byen våkner til liv og avsluttes med at byen tar farvel med dagen.

Filmen har fått støtte fra Harstad kommunes kulturmidler.

Sigrun Loe Sparboe (f.1983) er låtskriver og sanger fra Harstad og har hele 8 plateutgivelser og hundrevis av konserter bak seg.

Hun fremstår som en fremragende låtskriver med en voldsom musikalsk tilstedeværelse og nerve, og en fantastisk flott evne til å skildre hverdagslivet på en poetisk, men likevel jordnær måte. " (Anders Ekelund, Musikknyheter)

Artisten ble tildelt den høythengende Nopas musikk- og tekstpris 2015 og hennes låter er å høre på riksdekkende radio. I 2018 mottok hun Ole Vig-prisen for sitt musikalske engasjement for både barn og eldre. I år mottok hun Kulturprisen i hjembyen. Hun er også vinner av Kulturprisen i Harstad for 2021.