En vakker morgen

Drama 1 t. 48 min. 12 år
En vakker morgen UBM_PHOTOGRAMME_002B.jpg
En vakker morgen

Filmen hadde sin verdens premiere under Cannes Film Festival i programmet Directors' Fortnight. Filmen vant Europa Cinemas Label Award for Beste Europeiske Film.

Sandra (Lea Seydoux) bor i en liten leilighet i Paris sammen med sin åtte år gamle datter. Hun besøker jevnlig sin far, Georg, som lider av en nevrodegenerativ sykdom som undergraver hans evner dag for dag. Mens hun sliter med å sikre faren en plass på et anstendig sykehjem, støter hun på Clément på tur i parken med sin sønn. Til tross for at han er i et annet forhold, kan de ikke la være å starte en het affære.

Lea Seydoux' karriere spenner fra Cannes-vinneren Blå er den varmeste fargen til siste femme fatale i rekken av Bond-kvinner, og One Fine Morning er nok et høydepunkt i hennes karriere. En skuespillerprestasjon uten like. Denne sjarmerende filmen fanger de korte og verdslige øyeblikkene i livet til en kvinne som prøver å sette i gang livet igjen. Filmen er en ærlig skildring av livet og kjærligheten.

Originaltittel:
Un beau matin (2022)
Regi:
Mia Hansen-Løve
Språk:
fransk
Produksjonsår:
2022
Skuespillere:
Léa Seydoux
Melvil Poupaud
Pascal Greggory
Nicole Garcia
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 48 min.
Nasjonalitet:
Frankrike
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Denne filmen inneholder en scene med lite nærgående skildring av alminnelig seksualitet. Den får derfor aldersgrense 12 år.