The Lost King

Drama 1 t. 47 min. Tillatt for alle
The Lost King
The Lost King
Mesterlig film av den 2x Oscar nominerte regissøren Stephen Frears (THE QUEEN, THE GRIFTERS) og Golden Globe-vinnende skuespillerinnen SALLY HAWKINS (THE SHAPE OF WATER, BLUE JASMINE, HAPPY-GO-LUCKY) i hovedrollen.

I THE LOST KING møter vi den Oscar-nominerte og Golden Globe-vinnende skuespillerinnen Sally Hawkins (The Shape of Water, Blue Jasmine, Happy-Go-Lucky) i hovedrollen som Philippa Langley.
Med Sally Hawkins er Steve Coogan (Helan & Halvan, Philomena) i rollen som Philippas ektemann, John Langley, og Harry Lloyd (Jernkvinnen) i rollen som Richard III.

Filmen gjenforener det Oscar-nominerte og BAFTA-vinnende kreative teamet bak suksessen og kritikerfavoritten, Philomena – regissør Stephen Frears og forfatterne Steve Coogan og Jeff Pope.

THE LOST KING forteller den bemerkelsesverdige sanne historien om hvordan en «vanlig» kvinne oppdaget de lenge tapte levningene etter kong Richard III.

I 2012, etter å ha vært tapt i over 500 år, ble restene av kong Richard III oppdaget under en parkeringsplass i Leicester. Søket ble administrert av en amatørhistoriker, Philippa Langley. Hennes forskning ble møtt med uforståelse av hennes venner og familie og med skepsis av eksperter og akademikere. THE LOST KING er den sanne historien om en kvinne som nektet å bli ignorert og tok på seg kampen mot landets mest eminente historikere, og tvang dem til å tenke på nytt om en av de mest kontroversielle kongene i Englands historie.

Originaltittel:
The Lost King
Regi:
Stephen Frears
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2022
Skuespillere:
Sally Hawkins
Steve Coogan
Harry Lloyd
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 47 min.
Nasjonalitet:
England
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å være skadelige for barn. Den blir derfor tillatt for alle.