Leksjoner i løgn

Drama 2 t. 9 min. 15 år
Leksjoner i løgn Persian-Lessons-4.jpg
Leksjoner i løgn PL_NO_poster_sRGB.jpg
Spennende og berørende drama fra andre verdenskrig, der et uventet vennskap oppstår i konsentrasjonsleiren

Frankrike, 1942. Gilles blir arrestert av SS -soldater sammen med andre jøder og sendt til en fangeleir i Tyskland. Han unngår å bli henrettet ved å påstå at han ikke er jøde, men perser. Løgnen redder Gilles til å begynne med, men nå får han ordre om å lære leirkommandøren, Koch, å snakke farsi. Koch drømmer om å åpne en restaurant i Teheran når krigen er over. Gilles vet at det står om livet og utvikler et utspekulert system for å stadig finne på og huske nye ord og lærde dem videre som om de var farsi.

Gjennom språkundervisningen oppstår det et spesielt forhold mellom Koch og Gilles, noe som skaper sjalusi blant fanger og soldater. Gilles forstår at livet hans er over i det øyeblikket løgnen blir avslørt, og hvert møte med Koch blir et spill med døden.

Regissør Vadim Perelman sto bak den anerkjente og Oscar-nominerte ‘House of Sand and Fog’, og filmen er basert på novellen ‘The Invention of a Language’ av Wolfgang Kohlhaase.

Originaltittel:
Persian Lessons
Regi:
Vadim Perelman
Språk:
fransk/tysk
Produksjonsår:
2019
Skuespillere:
Lars Eidinger
Jonas Nay
Leonie Benesch
Sjanger:
Drama
Spilletid:
2 t. 9 min.
Nasjonalitet:
Tyskland / Russland
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år
Filmen har en gjennomgående mørk stemning. Den inneholder nærgående skildringer av et drap, drapsoffer og henrettelser. Filmen får derfor 15 års aldersgrense.
Produksjonsselskap:
Hype Film, ONE TWO Films