The Body Remembers When the World Broke Open

Drama 1 t. 45 min. 9 år
The Body Remembers When the World Broke Open
The Body Remembers When the World Broke Open
★★★★★ «Går rett til hjertet» - Cinema, terningkast 5

«Du forlater ikke kinosalen uberørt etter å ha sett The Body Remembers When The World Broke Open» - Cinema, terningkast 5

Vi følger historien om to unge urfolkkvinners skjebnemøte, som belyser den brutale virkeligheten av vold i hjemmet, morsinstinktets kraft og hvordan de overlevendes skyld og skamfølelse aldri forsvinner.

Áila møter en ung kvinne, barføtt og gråtende på gaten. Hun finner ut av at kvinnen, Rosie, nettopp har unnsluppet et voldelig overgrep fra kjæresten. Áila bestemmer seg for å ta Rosie med hjem, og utover kvelden må de to manøvrere seg gjennom de dramatiske ettervirkningene av hendelsen.

THE BODY REMEMBERS WHEN THE WORLD BROKE OPEN er inspirert av en virkelig hendelse i co-regissør Elle-Máijá Tailfeathers liv, som forandret henne for alltid, og filmen vever en intrikat og komplisert historie, men er samtidig imponerende enkel i sin fortellerstil.

Bio:
Elle-Máijá Tailfeathers (f. 1985) har samisk far og mor fra den nordamerikanske Blackfoot-stammen, og hun deler tiden sin mellom Norge og Canada. Hun tok skuespillerutdanningen sin ved Vancouver Film School. Kathleen Hepburn er en kanadisk manusforfatter og regissør. Hun har en bachelor i filmproduksjon og en master i skrivekunst fra universitetene Simon Frasier og Guelph

Premiere:
08.02.2020
Originaltittel:
The Body Remembers When the World Broke Open
Regi:
Elle-Máijá Tailfeathers og Kathleen Hepburn
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2019
Skuespillere:
Violet Nelson
Elle-Máijá Tailfeathers
Charlie Hannah
Barbara Eve Harris
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 45 min.
Nasjonalitet:
Norge / Canada
Aldersgrense med begrunnelse:
9 år
Filmen inneholder beskrivelser av mishandling av en gravid kvinne og inneholder enkelte urovekkende scener. Da dette ikke er skildret nærgående eller detaljert, får filmen 9-årsgrense.