Japansk anime-filmfest

thegirlwholeaptthroughtime

Vi ønsker velkommen til tredje utgave av Japansk Anime Filmfest i regi av Harstad Kino 23. og 25. januar. Vi viser filmer for alle aldre, og både gamle og nye filmer - og til og med en film med samisk tale!

 

23. januar blir det film- og matkveld på Harstad Kulturhus, og 25. januar får Harstad Kino besøk av spesialister på japansk anime-film; Kjell Runar Jenssen, kurator ved Cinemateket i Oslo, og Thawal Silwer, medeier i Impact som distribuerer japansk anime-film. De holder innledninger til filmene Mirai og The Girl Who Leapt Through Time. Bli med på Yuuka Yuuka mellom disse to sistnevnte filmene og spis Sushi (bestilling en dag i forvegen nødvendig). Velkommen!

 

Program og billettsalg:

23. januar: Harstad Kulturhus, kl 19:00. Baren åpner kl 18:00.
ONLY YESTERDAY (Dagen i går). Japan, 1991. Regi: Isao Takahata. (Japansk tale og norsk tekst. Aldersgrense: Tillatt for alle.)Innledning til filmen ved kinosjef Helene Hokland. Kort presentasjon av Japanske skikker ved Misayo Nomura fra Japan. Sushi fra Yuuka Yuuka inkludert i billettprisen.
Billettpris kr 450,-
"Intenst sjarmerende animasjonsfilm for voksne" Terningkast 5 - Dagbladet, (6.9.2017).
Om filmen:
Takeo skal på ferie, hun skal besøke slektninger som bor lenger nord. Denne turen blir også en reise tilbake i tid, til 1966 - året da Beatles tok Japan med storm. Minnene strømmer på, om en svunnen tid og om alle de små og store hendelsene som har vært med å forme henne til den kvinnen hun er i dag.
Billetter

25. januar: Harstad Kino, kl 14:30
ARRIETTAS HEMMELIGE VERDEN (norsk tale, aldersgrense 6 år) regi: hiromasa yonebayashi (Japan, 2011)
Studio Ghiblis film basert på Mary Nortons klassiske barnebok Lånerne.
"Varm familiemoro… en søt og spennende film for barn flest" - VG
Billtter og mer info

25. januar: Harstad Kino, kl 14:30
CHIHIRO OG HEKSENE (samisk tale, norsk tekst, aldersgrense 9 år) regi: Hayao Miyazaki (Japan, 2001)
Se denne klassiske japanske anime-filmen med nordsamiske stemmer! Den nordsamiske tittelen er Chihiro ilmmiid gaskkas. Dette fantastiske eventyret vant Oscar for beste animasjonsfilm i 2003.
Billettsalg og mer info

25. januar: Harstad Kino, kl 16:35
MIRAI (Japansk tale, norsk tekst, 9 år aldersgrense) Regi: Mamoru Hosoda (Japan, 2018)
Regissør Hosadas nyeste film om den fire år gamle gutten Kun-chan som får sitt liv snudd på hodet når han får en liten søster.
Japansk tale, engelsk tekst.
Billetter og mer info

25. januar: Harstad Kino, kl 20:00
THE GIRL WHO LEAPT THROUGH TIME (Japansk tale, engelsk tekst,12 års aldersgrense) Regi: Mamoru Hosoda (1997)
Denne filmen har sitt utspring i Yasutaka Tsutsuis science ­fiction-roman fra 1967, og er en historie som har blitt filmatisert en rekke ganger. Men best av dem alle er uten tvil Mamoru Hosodas animerte versjon – ­kanskje den beste tidsreisefilmen siden Tilbake til fremtiden
Billetter og mer info

Arrangementet er støttet av Norsk Filminstitutt.