The Alpinist

Dokumentar 1 t. 33 min. 9 år
The Alpinist
The Alpinist

Mens klatresporten har utviklet seg fra en nisjeaktivitet til et populært underholdningstilbud, klatrer Marc-André Leclerc alene, langt unna rampelyset. På avsidesliggende fjellvegger gjennomfører den frisinnede 23-åringen
noen av de mest vågale soloklatringer i historien. Likevel får han lite oppmerksomhet. Uten kameraer, tau og feilmarginer er Marc-Andrés tilnærming det ultimate soloeventyret.

Intrigert av disse tause bragdene bestemmer regissør Peter Mortimer (The Dawn) seg for å lage en film om Marc-André. Men den kanadiske einstøingen lever et nomadisk liv og er mediesky. Han eier verken telefon eller bil, og er motvillig mot å slippe filmcrewet til i hans private klatreverden.

Mens Peter sliter med å henge med, gjennomfører Marc-André stadig mer spektakulære og vågale klatringer. Verdens fremste klatrere er stumme av beundring for hans prestasjoner, mens andre frykter at han tar for store sjanser. Så begir Marc-André seg ut på et historisk prosjekt i Patagonia som kommer til å endre vårt syn på hva som er mulig innen soloklatring.

ALPINISTEN er en intim dokumentarfilm om en visjonær klatrer som følger hjertet sitt, selv om det setter livet hans på spill.

Originaltittel:
The Alpinist
Regi:
Peter Mortimer, Nick Rosen
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2021
Skuespillere:
Marc-André Leclerc
Brette Harrington
Alex Honnold
Reinhold Messner
Barry Blanchard
Sjanger:
Dokumentar
Spilletid:
1 t. 33 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
9 år
Denne filmen inneholder scener med mennesker i farefulle situasjoner og følelsesutbrudd. Den får derfor aldersgrense 9 år.