Jason Havneraas & Kjetil Berge – kortfilmprogram og samtale / AMIFF 2020

Kortfilm 45 min. 15 år
Jason Havneraas & Kjetil Berge – kortfilmprogram og samtale / AMIFF 2020

Jason Havneraas og Kjetil Berge gjør et samarbeidsprosjekt under AMIFF 2020, der de oppsummerer retrospektivt sin produksjon fra nordområdene de syv siste årene. Dette i form av en installasjon i foajeen i Harstad Kino under hele festivalen 15. – 18. oktober, samt et kortfilmprogram med samtale med kunstnerne og kurator Kristian Skylstad. Arbeidene kommer til å bli skjøtet sammen med et nytt videoverk, produsert i Harstad, spesielt for AMIFF 2020, og som presenteres på åpningen av AMIFF 15. oktober.

Jason Havneraas (f. 1978) er en kunstner som arbeider med fotografi, video og film. Han er født i Aberdeen, Skottland, bor og jobber i Oslo. Han tok sin BA i fotografi fra University of Plymouth, Storbritannia, og hans MFA i Kunstakademiet i Trondheim. Han har hatt en rekke solo-, duo- og gruppeutstillinger blant annet Fotogalleriet, Oslo, Museum for samtidskunst, Oslo, Noplace, Oslo og The National Portrait Gallery, London.

Kjetil Ingvar Berge (f. 1957) er en norsk billedkunstner som jobber med video, fotografi og skulptur. Han er født i Ølen, bor og jobber i London, Storbritannia, men oppholder seg også mye på Kvalnes i Lofoten. I 2006 deltok han på Havanna Biennalen på Cuba. Utvalgte soloutstillinger er Oslo Kunstforening i 1997, Galleri MGM i 2001, LAUTOM contemporary i 2010 og det kunstnerdrevne galleriet Noplace i Oslo i 2013. Han har sin utdannelse fra Slade School of Fine Art i London (1987-1989), Escola Superior de Belas Artes de Lisboa i Portugal (1984-1985) og Bergens Kunsthåndverkskole (1982-1986). Han er blant annet innkjøpt av The Arts Council i Storbritannia, Nasjonalmuseet i Oslo, Jyväskylä Art Collections i Finland, Oslo kommunes kunstsamlinger, ambassaden i London og Norsk kulturråd.

Regi:
Jason Havneraas & Kjetil Berge
Språk:
engelsk/norsk
Sjanger:
Kortfilm
Spilletid:
45 min.
Nasjonalitet:
Norge