The Dark Knight

Action / Krim / Drama / Spenning / Thriller 2 t. 32 min. 15 år
Stills
The Dark Knight
Denne gangen jakter Batman på Gothams erkeskurk, bankranerklovnen Jokeren.

I "Dark Knight", oppfølgeren til actionsuksessen "Batman Begins", høyner Batman innsatsen i krigen mot kriminalitet. Med hjelp av politiinspektør Jim Gordon og statsadvokat Harvey Dent begynner Batman å rive i filler de gjenværende kriminelle organisasjonene som skaper uhygge i byen.

Partnerskapet er effektivt, men snart blir de ofre for et kaos utløst av en gryende kriminell mesterhjerne kjent for de livredde innbyggerne i Gotham som Jokeren.

I "The Dark Knight" gjenforenes regissør Christopher Nolan og hovedrolleinnehaver Christian Bale, som igjen spiller Batman/Bruce Wayne. Oscar-nominerte Heath Ledger ("Brokeback Mountain") spiller erkeskurken Jokeren, og Aaron Eckhart spiller statsadvokat Harvey Dent. Maggie Gyllenhaal er med som Rachel Dawes. Andre gamle kjente fra "Batman Begins" er Gary Oldman som politiinspektør Jim Gordon, Oscar-vinner Michael Caine ("Siderhusreglene") som Alfred og Oscar-vinner Morgan Freeman ("Million Dollar Baby") som Lucius Fox.

Regi:
Christopher Nolan
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2008
Skuespillere:
Christian Bale
Heath Ledger
Maggie Gyllenhaal
Gary Oldman
Morgan Freeman
Aaron Eckhart
Cillian Murphy
Michael Caine
Eric Roberts
Sjanger:
Action / Krim / Drama / Spenning / Thriller
Spilletid:
2 t. 32 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år
Til tross for kjente karakterer skildres de i denne filmen som svært dystre og ustabile. Filmen får 15-årsgrense på grunn av store mengder råskap og vold i et truende og svært mørkt univers.
Produksjonsselskap:
Warner Bros. Pictures