Min pappa Marianne

Komedie / Drama 1 t. 50 min. 6 år
2004223_5298_still_marianne5298_swe_print_0.jpg
Min pappa Marianne
"Morsomt og varmt om å stå for det man er." - "Hjertevarmt publikumsfrieri som det er lett å falle for."

Man undrer aldri på hvordan det skal gå i ”Min pappa Marianne”, om et far-datterforhold som settes på prøve når pappaen kommer ut som kvinne. Men veien til den åpenbare slutten er usedvanlig vinnende.

"Min pappa Marianne er sommerens store feelgood – en varm og sjenerøs historie om å finne motet til å våge å være den du er."
"Min pappa Marianne er solid en romantisk komedie med alvorlige undertoner. Akkurat hva vi trenger i disse tider. Løp på kino og nyt Rolf Lassgård i nok en stjernerolle!" Terningkast 5
(Begge sitater sakset fra www.cine.no)

----

"Filmen byr ikke på noen lettvinte løsninger på konflikten som oppstår, men viser troverdige trefninger over hele følelsesregisteret. Forutsigbarheten ligger på lur hele veien, men «Min pappa Marianne» er et hjertevarmt publikumsfrieri som det er lett å falle for."
"Regissør Mårten Klingberg (som også spiller en birolle som macho TV-fotograf) har funnet en effektiv balanse mellom lun humor og rørende relasjonsdramatikk."
"Ingen kan påstå at «Min pappa Marianne» gjør nyskapende sprell, for den er tuftet på velkjente sjangerelementer, men det er solid utført, med figurer som er varme og sjarmerende, uten å være sukkersøte, miljøskildringer som er intime og attraktive, uten å være glansete og en historie som trykker på de rette emosjonelle knappene, uten at det virker manipulerende."
"Kanskje vil noen oppleve at «Min pappa Marianne» forskjønner og rosemaler Lasses/Mariannes kamp, og det er mulig man ikke blir fryktelig overrasket over hvordan det hele ender, men underveis blir man ettertrykkelig moret, underholdt og varm om hjerterota." (Alt sakset fra Filmpolitiets anmeldelse)

----

"Min pappa Marianne er ikke noe nyskapende som film, verken filmatisk, stilmessig, fortellermessig eller ei heller tematisk. Likevel klarer regissør Klingberg å fremstille historien både varmt menneskelig, sånn passe troverdig realistisk, men ikke minst også med herlig humor, spesielt i scenene mellom søster Hanna og broren David hvor søskenkjærlighet og forhold sjarmerer og rører."
"Min pappa Marianne er rett og slett en finfin feelgood-historie som går typisk i fotsporene til romantiske komedier og dramaer, uten de store overraskelsene. Likevel tilfører den hjertevarme og humor på de riktige stedene, steder hvor vi i livet også trenger det som mest: når vi er på vårt mest sårbare og trengende. Filmen har godt driv og tempo, og Hanna som midtpunkt blir både ei dame å le av, med, samt å føle noe for i all sin uheldige hverdag og som vi alle kan relatere oss til på en dårlig dag. Min pappa Marianne er til slutt en historie om å tørre være seg selv, samme hva som vil møte en utfor skapet. Skuespillere, humor og den lette tonen gjør dette til en folkelig feelgood som de aller fleste vil kose seg med." (Alt sakset fra anmeldelse på www.filmfront.no)

----

"Aller mest gjør Lassgård inntrykk i utformingen av en helt annen type rolle enn den buldrende og maskuline figuren han ofte gestalter. Her spiller han akkurat så finstemt som rollen krever." www.khrono.no

----

"«Min pappa Marianne» er et godt eksempel på at det fint går an å lage lettbeint underholdning ut av dagsaktuelle og til dels tabubelagte problemstillinger. " Stavanger Aftenblad

----

"Sterk historie ble varm film." Raumnes

----

"Min pappa Marianne bruker humor for å fremme et budskap om å akseptere annerledeshet i egen familie. Resulatatet er en helproff, akkurat passe lett dramakomedie til å le av." Vårt Land

----

Hedda Stiernstedt spiller den 28-årige Hanna. En smått rotete, typisk romcom-aktig karakter som etter å ha gått på trynet med både journalistkarrieren og kjærligheten, forlater Stockholm for å med halen mellom beina ta sommerjobb på den lokale nyhetsredaksjonen og flytte inn hos sine foreldre i den småbyen (Alingsås) som hun svor på å aldri komme tilbake til.
Hun merker ganske fort at det er noe som ikke riktig er som vanlig hjemme hos mamma (Lena Endre) og pappa (Rolf Lassgård), og etter en stund slipper trygge pappa Lasse, som arbeider som prest, bomben: Han har i lengre tid kledd seg i kvinneklær og vært Marianne innenfor hjemmets fire vegger, og nå vil han begynne å leve som henne også offentlig.
Hanna forsøker å ta nyheten med beherskelse og forståelse. Men i kombinasjon med fornedrende oppdrag på jobben og gamle venninner som provoserer med sin prektighet og sitt evige babysnakk, blir tanken på at Alingsås snart kommer til å syde av sladder om Marianne, for mye for Hanna som tar avstand fra sin pappa og graver seg ned i selvmedlidenhet.
Man undrer seg aldri på hvordan det kommer til å ende, men veien til den åpenbare slutten er uhyre vinnende – både som familieportrett med en twist og som sjarmerende hatkjærlighetsbrev till småbyen. Lassgård er verdig, troverdig og dempet som Marianne, og har et fint samspill med Stiernstedt, som viser seg å være perfekt for denne genren.
------------
Datteren Ester Roxberg skrev en bok om hvordan det var å miste den ene forelderen og få en annen. Filmen "Min pappa Marianne" beskrives en varm historie om motet til å være deg selv og lykken ved å bli elsket for den du er.

Hovedrollene spilles av Rolf Lassgård, Hedda Stiernstedt og Lena Endre. Mårten Klingberg er ansvarlig for regien.

Rolf Lassgård (pappa Marianne) er kjent fra utallige roller. Han er en av Skandinavias mest populære skuespillere og takler det meste – fra velmenende mamma i musikalen «Hairspray» til tøff politimann i Jegerne og gretten gubbe i den to ganger Oscar-nominert En mann ved navn Ove. Hedda Stiernstedt (Hanna) spilte sist hovedrollen i SVTs suksessrike dramaserie Vår tid er nå.

Originaltittel:
Min pappa Marianne
Regi:
Mårten Klingberg
Språk:
svensk
Produksjonsår:
2020
Skuespillere:
Rolf Lassgård
Hedda Stiernstedt
Lena Endre
Sjanger:
Komedie / Drama
Spilletid:
1 t. 50 min.
Nasjonalitet:
Sverige
Aldersgrense med begrunnelse:
6 år
Denne filmen inneholder en dramatisk scene, og får derfor aldersgrense 6 år.
Produksjonsselskap:
Avanti Film