Undine

Drama 1 t. 30 min. 12 år
Undine UNDINE 4 Paula Beer, Franz Rogowski, Fotograf Christian Schulz, (c) Schramm Film.tif
Undine Undine – norsk plakat (JPG)
Kjærlighet på liv og død

Undine er historiker. Hun jobber som guide og bor ved Alexanderplatz i Berlin. Bak fasaden av et moderne liv, lurer imidlertid en gammel myte: hvis mannen hun elsker sviker henne, må hun ta livet av ham og vende tilbake til vannet. Så da kjæresten Johannes forlater Undine for en annen, setter han sitt eget liv i fare. Men senere samme dag treffer Undine dykkeren Christoph. Et møte som slår så kraftige gnister at et stort akvarium eksploderer over dem. Kan Undine slippe unna myten?

Christian Petzold vekker til live myten om Undine i denne moderne kjærlighetshistorien. Berlin ligger på en sump og byen er omringet av elver, kanaler og innsjøer. Mytologi og samtid flettes sammen til en vakker og fortryllende kjærlighetshistorie.

Petzold regnes som en av de viktigste regissørene i nyere tysk film. Han har tidligere regissert filmer som Oscar-nominerte Barbara (2012) og Phoenix (2014). Undine mottok kritikerprisen og Paula Beer vant Sølvbjørnen for beste skuespiller under årets filmfestival i Berlin.

Originaltittel:
Undine
Regi:
Christian Petzold
Språk:
tysk
Produksjonsår:
2020
Skuespillere:
Paula Beer
Franz Rogowski
Gloria Endres de Oliveira
Jacob Matschenz
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 30 min.
Nasjonalitet:
Tyskland
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Denne filmen inneholder enkelte urovekkende scener og en lite nærgående drapsskildring. Den får derfor 12-årsgrense.